söndag 6 september 2009

Smit smart!

Intressant artikel i DN idag om Lars Kry.
Från att ha "sprungit på alla bollar" och ändå alltid legat efter tillämpar han nu strategin att strunta i vissa saker och delegera - "smita smart". Det kan han göra eftersom han numera lärt sig skilja mellan det som är viktigt och "det som bara är bråttom".
Nu är Lars Kry toppchef på ett stort bolag, men tankarna går nog precis lika bra att tillämpa om man jobbar i hemtjänst eller är egen företagare:
Jag är inte oumbärlig, jag kan bara göra en sak i taget. Försöker vi göra allt på en gång och ständigt hinna med blir det bara röra av alltihop och vi blir stressade och kommer på sikt att må riktigt dåligt. Och vi gör förmodligen ett sämre jobb.

En parallell till fysisk träning poppar upp i mitt huvud: Det är detta med belastning och återhämtning. Vi behöver träning, belastning, utmaningar - men sedan behöver vi en rejäl återhämtning. Träningen sliter, vilan bygger upp. Det är nog lika sant när det gäller stresshantering som fysisk träning.

En återhämtande söndag önskar
Bosse

(P.S. Artikeln om Lars Kry fanns i DN Jobb o Karriär sid 14-15 den 6 september. Jag har inte hittat den i digital form ännu.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar